Блог Enhance Development

Як вдала локація перетворює ваше житло на вигідну інвестицію: експерт – про головні чинники

Успішний девелопмент для компанії Enhance Development – це не «швидко розробив, збудував, здав і забув». Це – проєкти, якими можна пишатись, вони принесуть користь мешканцям та місту, зроблять їх життя кращим та, у потенціалі, стануть вигідною інвестицією.
Це створення житла, про яке людина мріяла не один рік і готова його придбати на етапі, коли лише риється котлован. Бо – довіряє нам.
Сьогодні розповім про другий принцип роботи нашої компанії: ми беремося лише за ті проєкти, що відповідають критеріям вдалого місця розташування.
Вибір розташування: на що орієнтуватись
Як же обрати ту саму локацію, куди людина захоче вкласти власні гроші та з радістю переїде з усією родиною? Ми чітко та безкомпромісно дотримуємося 6 головних критеріїв.
1. Екологія
Екологія та чистота навколишнього середовища – тренд останнього десятиріччя, що не втрачає своєї актуальності. Це і про ландшафтний дизайн, і про паркові зони, сади, водоймища, чисте повітря. Можливість для мешканців відпочити на природі, не чекаючи для цього відпустки чи довгого вікенду, все це може та має бути відразу закладено в проєкті.

А ще екологія – це про сталий розвиток та збереження навколишнього середовища, від енергоефективності до використання екологічних матеріалів, та про це – пізніше.
2. Енергетика та well-being мешканців
Енергетика місця, куди ми заїжджаємо, це та категорія, яку, здавалося б, важко визначити. Адже не існує пристрою, який показує, чи гарна у будинку «аура». Та насправді все просто: професіонали створюють середовище, що сприяє не лише фізичному та соціально-економічному, а і психологічному добробуту мешканців.

Фактори, що впливають well-being резидентів, посилюють відчуття комфорту та знижують стрес: дизайн простору з урахуванням природного освітлення, звукоізоляція; розташування поруч рекреаційних зон, парків, кафе та ресторанів, місць для спокійного відпочинку, спорту тощо.
3. Наявність поруч критичних елементів забезпечення життя
Що потрібно людині поруч з її домом для нормального життя? Супермаркети, магазини, аптеки, банки, пошта. А ще – щоб неподалік були дитсадки, школи чи коледжі, де будуть навчатися їхні діти. А ще – лікарні та поліклініки, щоб за потреби вчасно та зручно отримувати медичні послуги.

Усі ці елементи у безпосередній близькості до проєктів допомагають мешканцям задовольняти свої потреби без значних зусиль та витрат на транспорт.
4. Транспортна доступність
Гарний район – це той, з якого можна швидко та зручно дістатися до будь-якої точки міста. На вдалій локації наявна добре розвинута система громадського транспорту: метро, автобуси, трамваї, електрички, є велосипедні доріжки та тротуари.

Мешканці з власним авто та відвідувачі мають бути впевненими в розвинутих дорожніх зв'язках, шосе, дорогах та трасах, наявності достатньої кількості паркувальних місць.
5. Наявність та якість інженерних комунікацій
Комфорт, функціональність та життєздатність будівель та інфраструктури неможливі без якісних інженерних комунікацій.

Розробники мають забезпечити наявність надійних та стабільних систем водопостачання, каналізації, електропостачання та теплопостачання, кондиціювання, надійного та швидкого інтернет-з'єднання.
6. Потенційний розвиток території

Дуже важливо дослідити територію, щоб визначити, чи вона має можливості для подальшого розвитку. Наприклад, це можуть бути плани інфраструктурного розширення, будівництва нових об'єктів або покращення житлових умов.
Вдала локація перетворює житло на вигідну інвестицію
Комфортна квартира з гарним розташуванням, – це не лише розв'язання житлового питання, а і вигідне вкладання грошей.

  • Розташування – чи не найважливіший критерій, коли йдеться про купівлю квартири. Житло в популярному або зручному районі, з доступом до інфраструктури, завжди буде у пріоритеті щодо віддалених районів.
  • Потенціал росту. Якщо локація є перспективною в плані подальшого розвитку, це може вплинути на підвищення вартості нерухомості в майбутньому.
  • Рентабельність. Привабливість місця для потенційних орендарів завдяки розташуванню біля навчальних закладів чи бізнес-центрів, туристичних зон тощо забезпечує високу орендну дохідність для власника житла.
Як Enhance Development відбирає вдалі локації
Вибір оптимального місця розташування відбувається шляхом розробки концепції майбутнього житлового комплексу. Під час цього процесу ми не лише аналізуємо локацію, інфраструктуру та транспорту доступність, але й вивчаємо попит на нерухомість у даному районі.

Важливою є також робота над архітектурою проєкту, визначення, яка інфраструктура буде реалізована в новому комплексі. Чи має він включати школу, дитячий садок, супермаркет або можливо фітнес-центр з басейном?

Ми також розробляємо фінансові моделі, вивчаємо ціни на нерухомість, вартість оренди, розраховуємо собівартість будівництва та ціни продажів.

Цей підхід є нашим методом валідації ділянки: якщо на ній можна побудувати унікальний ЖК з високим комерційним потенціалом, а можливі недоліки - компенсувати інфраструктурою, Enhance Development готові братися до роботи. Саме на такій локації нерухомість перетворюється на вигідну інвестицію.