Блог Enhance Development

Інвестиційна нерухомість в Україні у 2024 році: надійний спосіб зберегти та примножити свої кошти

Маєте певну суму та бажаєте зберегти свої гроші? Чи може, хочете змусити їх “працювати”?

Сергій Шинкаренко, СЕО компанії Enhance Development, розповів порталу Founder.ua про нерухомість як один із надійних інвестиційних інструментів у новому 2024 році.

За словами експерта, найбільшої популярності серед українців сьогодні стала набувати інвестиційна нерухомість. Особливо – на заході країни: готелі, курорти, місця для релаксу.

І це не дивно, минулого року цей регіон був переповненим охочими відпочити якомога далі від війни. За прогнозами, в майбутньому ситуація буде такою ж – або навіть кращою.

Як на цьому заробити? Один з варіантів: вкласти кошти в номер в апарт-готелі або в котедж десь неподалік Буковелю. Окупність такого номера після старту роботи готелю складе від 9 до 12 років.

«За номер в такому готелі інвестору доведеться заплатити приблизно $120 000. Прибуток, який він може отримати – $13500 на рік чистими, за вирахуванням витрат на компанію, що керує, але без сплати податків власника.

Щодо котеджу, його ціна – близько $ 350 000. А от прибуток, який потенційно можна отримати – $40 000 на рік, за вирахуванням витрат на управляючу компанію, але без сплати податків власника. Окупність – така сама як і в апартаментів, але ризиків менше за рахунок обмеженої пропозиції такої нерухомості», – розповів Сергій.

Також варто звернути увагу на комерційну нерухомість: офісні, складські приміщення, приміщення під магазини та салони краси теж можуть принести хороший дохід.

Отже, навіть попри війну в Україні є цілком надійні інвестиційні інструменти.

Читайте повний матеріал за посиланням: